Runderlappen

Geschreven door:

Bereidingstijd: 20 minuten (en dan nog 3 uur sudderen)

Tip van de kok: Bak en sudder het vlees een avond eerder. Dan kun je de volgende dag meteen aanvallen.

Benodigdheden:
500 gram Runderlappen
Roomboter
2 eetlepels tomatenketchup
Peper
1 Laurierblad
4 druppels worcestersaus
Maizena
water

Bereidingswijze:
Bak de runderlappen in roomboter aan beide zijdes bruin.
Als de runderlappen aan beide zijdes bruin zijn de tomatenketchup zacht meebakken (deze mag niet aanbranden).
Wanneer de ketchup mooi bruin gebakken is water toevoegen zodat het vlees net onder water staat.
Voeg peper, worcestersaus en het laurierblad toe.
Het geheel aan de kook brengen.
3 uur laten sudderen.

Houdt je van dikke jus?
Maak een papje van maizena en roer dit na het sudderen door de jus tot je de gewenste dikte hebt.

Bestel onze heerlijke runderlappen

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Media/nieuws.