Biologisch rundvlees

Biologisch rundvlees van familie van Maanen

Biologisch rundvlees van familie van Maanen - De Zuivelmand Blijham

BoerenBeef van de Hooge Stoep

Een (h)eerlijk stuk biologisch vlees van onze Limousinrunderen! In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten grazen onze runderen op de kruidenrijke graslanden. Ze hebben rustig de tijd om te groeien, bewegen veel en zijn geheel grasgevoerd. Hierdoor leveren ze ons een mals en smakelijk stuk vlees. Dit biologische rundervlees is te verkrijgen onder onze eigen merknaam ‘BoerenBeef’; een (h)eerlijk stuk natuurvlees dat je absoluut eens geprobeerd moet hebben.

Sinds november 2018 zorgen wij, Jaap en Elvira van Maanen, met veel liefde en aandacht voor onze runderen. Samen met onze twee kinderen, Stijn en Lise, wonen en werken wij op boerderij ‘de Hooge Stoep’. Midden tussen de vele natuurgebieden die Drenthe rijk is. Ons vee bestaat uit 180 runderen: 65 zoogkoeien (moeders), de bijbehorende kalfjes (het kroost), de pinken (ook wel ‘de jeugd’ genoemd) en onze ossen (‘mannen zonder ballen’).
Familiekudde
Onze Limousinrunderen zijn zo’n 8 maanden per jaar (afhankelijk van het weer soms nog langer) dag en nacht buiten. Sommige koppels op enige afstand van onze boerderij. De kalfjes blijven 7 tot 10 maanden bij hun moeders, tantes, halfzussen en broers in de familiekudde. Ze kunnen kiezen hoe ze hun maaltijd samenstellen: drinkend bij moeder, een hap kruidenrijk gras tussendoor en wat water uit de waterbak. Als ze nog net geen jaar zijn, is het tijd om gezellig met hun eigen leeftijdsgenoten in een grote jeugdgroep van circa 20 stuks rond te struinen. De moederkoeien hebben dan even rustig de tijd om zich, in de ruime strostallen op onze boerderij, voor te bereiden op de komst van een nieuw kalf.

Grasgevoerd
Limousinrunderen kunnen op een eenvoudig rantsoen een uitstekend stukje vlees produceren, mits ze daar ruim de tijd voor hebben. Onze runderen worden volledig grasgevoerd. ’s Zomers grazen ze hun saladebuffet zelf bij elkaar in de kruidenrijke graslanden. Ook in de winter bestaat hun rantsoen grotendeels uit hooi dat gewonnen is in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Dit vullen we aan met grasluzerne en voor een enkele diergroep wat grasbrok. Alle voer en ook een groot deel van het strooisel komt van ons eigen land. Dit land wordt uitsluitend bemest met de stromest uit onze eigen stallen en natuurlijk zomers door verse koeienvlaaien. Zo proberen wij de kringloop rondom ons bedrijf zo veel mogelijk te sluiten. Ook op andere vlakken streven we ernaar zelfvoorzienend te zijn. Zo liggen er zonnepanelen op de daken van onze stallen waardoor we wat elektra betreft zelfvoorzienend zijn.

Biologische en EKO-Keurmerk
Ons bedrijf is biologisch gecertificeerd. We beschikken daarnaast over een EKO keurmerk. Hierbij geef je, bovenop de eisen vanuit (biologische) wet- en regelgeving, aandachtsgebieden aan waarvoor je je extra inzet. Wij kiezen hierbij voor dierenwelzijn, goed rentmeesterschap en transparantie. Voor ons heel vanzelfsprekende dingen: we zorgen goed voor ons vee en de natuur, zodat de natuur en ons vee goed voor ons is. We maaien ons land pas laat (na 15 juni) zodat weidevogels en reekalveren de meeste overlevingskans hebben. Ook bemesten we ons land uitsluitend met een kleine hoeveelheid mest van eigen runderen, om zo de biodiversiteit meer kans te geven. Daarnaast zijn we open over onze bedrijfsvoering. Iedere vrijdagmiddag en zaterdagmorgen is onze boerderij incl. boerderijwinkel geopend voor bezoekers en leiden we je graag rond!

Maak nu al kennis met de producten van BoerenBeef door ze te bestellen bij de Zuivelmand.

Wil je meer over ons weten? Kijk ook eens op onze eigen website Voor openingstijden en onze contactgegevens. En volg onze Facebook voor constant interessante wetenswaardigheden over ons bedrijf.

Hartelijke groeten , Jaap en Elvira van Maanen

Andere smaak karnedrink

Vanaf deze week hebben we een andere smaak karnedrink. Velen kennen deze smaak al want vorig zomer hadden we deze smaak ook al. Vanaf nu is het weer de boomgaardfruit smaak die we door de karnemelk doen! Test u hem uit? De boomgaardfruit wordt samengesteld door: perzik, appel, peer en abrikoos.... lees verder »

Nieuwsbrief

Wist u al dat we een nieuwsbrief hebben? We willen u niet overspoelen met mailtjes maar we proberen 1 keer in de week een nieuwsbrief te sturen. Voor een aantal is dit een makkelijke herinnering om te bestellen en daarbij meteen een leuke manier voor ons om jullie een inkijkje te geven wat we zoal doen op onze boerderij. Of wanneer we een nieuwe smaak of product toevoegen aan het assortiment! Heeft u een vraag of is er een onderwerp dat u graag in de nieuwsbrief terug wilt zien? Laat het ons w... lees verder »

Zuivel - De Zuivelmand Blijham

Verse zuivel

Romige melk, vla, yoghurt en meer

Kaas & Eieren - De Zuivelmand Blijham

Kaas & Eieren

Vers van de boerderij

Aardappels, groenten en fruit - De Zuivelmand Blijham

Aardappels, groenten en fruit

Lekker van de Groningse klei

Cadeaupakketten - De Zuivelmand Blijham

Cadeaupakketten

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.