Kaasboerderij Captein

Echte boerenkaas van familie Captein

Onze familie is al generaties lang boer in Zoeterwoude en al generaties lang bestaat onze boerderij uit verschillende takken. Op dit moment dragen wij zorg over 175 melkkoeien, 50 kalfjes en ouder jongvee, 85 kippen, 20 fokschapen en 200 varkens. Met deze dieren proberen wij kringlopen te sluiten binnen ons bedrijf en net daarbuiten. Kort weg betekend het dat onze koeien de melk produceren waar wij kaas van maken, de kaaswei (rest product van de kaasbereiding) voeren wij aan onze varkens. De mest van onze dieren gebruiken wij om ons land te bemesten, het gras dat hierop groeit oogsten wij als voer voor de winter maar zo lang als de (weer-) omstandigheden het toelaten lopen onze roodbonte dames zelf in de wei om onafgebroken te grazen. De schapen eten de restjes gras op en de kippen zorgen voor kersverse eieren die we in onze winkel aan huis verkopen.

Schoon en hygiënisch werken is heel belangrijk op ons bedrijf, dit is een vereiste bij het bereiden van echte rauwmelkse Boerenkaas! Daarnaast sluiten wij graag kringlopen en proberen we door weidevogels te beschermen en slootkanten zoveel mogelijk te laten bloeien, natuur en boeren hand in hand te laten gaan.

Tijdens de openingstijden van onze winkel bent u ook van harte welkom om een kijkje bij ons in de stal te nemen als u in de buurt bent. Wij zetten met onze familie en hulp van enkele vaste krachten ons bedrijf rond. Naast onze kaas en eieren verkopen wij ook verse rauwe melk uit onze melktap die 6 dagen in de week geopend is. Wij hopen dat u via de Zuivelmand van onze kaas zult genieten. Hopelijk ontmoeten wij u ook eens in de winkel op onze boerderij.
Kijk op onze site voor meer informatie en onze openingstijden

Groetjes,
Nico, Magdalène, Kees en Frank Captein

Zuivel - De Zuivelmand Blijham

Verse zuivel

Romige melk, vla, yoghurt en meer

Kaas & Eieren - De Zuivelmand Blijham

Kaas & Eieren

Vers van de boerderij

Aardappels, groenten en fruit - De Zuivelmand Blijham

Aardappels, groenten en fruit

Lekker van de Groningse klei

Boerderijvlees - De Zuivelmand Blijham

Boerderijvlees

Van eigen boerderij

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.