Melkveebedrijf Tielemans

Melkveebedrijf Tielemans - De Zuivelmand Blijham

Met veel liefde verwerken wij wekelijks verse melk van onze eigen koeien tot verschillende zuivelproducten. Doordat we met dagverse volle melk werken is onze boerderijzuivel romig en puur van smaak. Een echte smaakmaker die je geproefd moet hebben!

Sinds 1992 is ons familiebedrijf gevestigd in het Groningse Blijham. Met een enthousiaste groep medewerkers verzorgen we dagelijks vol liefde onze 300 melkkoeien en bijbehorende kalfjes en pinken. Een goede verzorging van de dieren staat bij ons, net als bij ieder andere veehouder voorop. Wat voor ons echt belangrijk is, is dat de koe de hele dag vrij mag kiezen wat ze gaat doen. Of ze wil eten, drinken of gemolken wil worden in de melkrobot. Als de koe toe is aan wat rust, is er voor iedere koe een droog en zacht ligbed om uit te rusten. De koe produceert de melk voornamelijk tijdens het liggen, dus deze periode is erg belangrijk voor de koe en voor ons als boer(in).

Wanneer het Nederlandse weer ons gunstig gestemd is mogen onze koeien zelf kiezen of ze naar buiten gaan waar elke dag een vers stuk grasland begraasd kan worden. Heeft de koe even geen zin om buiten te zijn, dan ligt er binnen ook altijd vers voer voor haar klaar. Op warme dagen zien we dat de koeien overdag liever binnen in de schaduw liggen en ’s avonds, als we zelf ook graag buiten zitten, ervoor kiezen om naar buiten te gaan. Met de vrije keuze voor de koe heeft ze het zelf voor het zeggen. Op deze manier proberen wij alle koeien een prettig en comfortabel leven te geven met veel ruimte voor natuurlijk en eigenwijs gedrag.

Niks kenmerkt Nederland beter dan een groen grasland, weidende koeien en het liefst nog een draaiende windmolen op de achtergrond. Wij genieten zelf elke dag van ons prachtige uitzicht over de groene velden en proberen dit ook te behouden. Daarom is weidegang voor ons zeer belangrijk en doen wij er alles aan dit voor onze toekomstige generaties te behouden. Reetjes, hazen en verschillende weidevogels bezoeken dagelijks onze landerijen. Wanneer wij een nest in ons land ontdekken zullen we hier met elke machine ruimschoots omheen werken. Wij proberen met onze bedrijfsvoering (net als iedere veehouder in Nederland) goed voor de natuur die ons gegeven is te zorgen.

We mogen de voordelen van de natuur gebruiken voor de verzorging van onze dieren en geven daarvoor de natuur ook de zorg die het nodig heeft

Wilt u een keer een kijkje komen nemen. Bel ons en we zorgen dat er iemand tijd voor u heeft.

U bent van harte welkom!

Namens ons hele team:

Gijs & Janneke Tielemans

Zuivel - De Zuivelmand Blijham

Verse zuivel

Romige melk, vla, yoghurt en meer

Kaas & Eieren - De Zuivelmand Blijham

Kaas & Eieren

Vers van de boerderij

Aardappels, groenten en fruit - De Zuivelmand Blijham

Aardappels, groenten en fruit

Lekker van de Groningse klei

Boerderijvlees - De Zuivelmand Blijham

Boerderijvlees

Van eigen boerderij

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.